fbpx Skip to main content
search
0
Blog

Hoe ik van €0,- naar €10.000 euro per maand ging, inclusief bewijs.

By 19 juli 2016april 5th, 2022No Comments
slaap-kantoor-wiggert-meerman

Hoe ik van €0,- naar €10.000 euro per maand ging, inclusief bewijs.

De vaste podcast fans kennen het verhaal wel over de 10 maanden die ik, Wiggert Meerman, op kantoor sliep. Hoe dat kwam? In 2012 startte ik een Internet startup, samen met een investeerder haakten we in op de Facebook shopping hype. Het leek logisch dat webshops uiteindelijk ook op Facebook producten wilden gaan verkopen. We investeerde veel tijd, geld en moeite in een nieuw product. Het was mijn introductie dat het ondernemen nooit zo gaat zoals je wilt. We liepen erg uit met programmeren, kosten liepen hoger op dan verwacht en er kwamen te laat of geen inkomsten binnen. Toen we op het punt stonden om live te gaan, vielen onze Amerikaanse concurrenten één voor één om. Zelfs de bedrijven met financiele injecties van $150 Miljoen dollar kregen het niet voor elkaar. De “Facebook shopping hype” leek niet uit te komen en we hebben toen gekozen de stekker er voortijdig uit te trekken. Dat betekent dat we duizende euro’s verloren hadden en we uiteindelijk niks hadden om te verkopen.

Ondertussen liep mijn relatie op de klippen. Ik mocht mijn alleenstaande huis (van 3 verdiepingen) en prachtige tuin gedwongen verlaten. Het huis had ik gehuurd op mijn oude salaris en ik kon het niet meer betalen. Een behoorlijke klap voor mijn ego, die laatste maakte deze rit ook zeker niet makkelijker. Uiteraard kon ik uitwijken door tijdelijk bij mijn moeder te logeren. Echter was de reistijd naar mijn ouderlijk huis en kantoor was 4 uur per dag, niet te doen voor iemand die 100%  wil gaan  voor zijn bedrijf. Ik wilde er hoe dan ook een succes van maken! Mijn relatie was op de klippen gelopen en ik wilde mijn energie focussen op iets positiefs. Daarom besloot ik op kantoor te gaan slapen voor een korte periode, maximaal drie weken. Die drie weken werden drie maanden, die drie maanden werden 10 maanden. Niks blijkt zo te gaan zoals je wilt op de weg naar succes.

Onderstaand fimpje maakte ik voor een marketing cursus die ik in Amerika volgde. Je mocht zelf introduceren en je huidige situatie laten zien.

Het belang van coaches
Ik besloot dat er iets drastisch moest gaan veranderen en ik dook in de wereld van motivational speakers, persoonlijk leiderschap trajecten en tal van boeken. Ik ging in de leer bij Michael Pilarczyk, hij leerde mij het belang van heldere doelen stellen en het behouden van focus. Dit is iets wat ik direct terugzag in mijn resultaten. Ik ging naar Londen voor een training van YouTube fenomeen Elliott Hulse over persoonlijke groei, volgde later zijn online school programma’s. Daarna volgde ik 3 maanden lang een intensieve marketing cursus bij Guru Lewis Howes “School of Greatness”. What a ride it has been so far! Nu besteed ik gemiddeld 20% van mijn inkomen aan investering in persoonlijk leiderschap. Daarmee volg ik cursussen, lees boeken en neem deel aan events / seminars. Als je van elke investering 5% beter wordt kan dat net het verschil maken in succes of falen.

Helderen doelen & een plan
Het is fijn om te weten wat je over 5 jaar wilt zijn of wat je wilt doen. Ik sta regelmatig voor bedrijven te praten over ondernemen en persoonlijk leiderschap. Mijn eerste vraag is dan altijd. Wie is er tevreden met de baan die ze nu hebben? Bijna iedereen steekt dan zijn hand op. Als ik vraag wie er morgen nog zou zitten als ze de droombaan van hun leven mochten kiezen. Dan steekt alleen de manager en de directeur zijn hand omhoog. Wie houden ze nou voor de gek? Juist, zichzelf! Weten wat je wilt en je hart achterna gaan is een cruciaal element in het vinden van geluk. Als je dat voor ogen hebt kan je met een gedegen plan van start! We besteden hier uitgebreid aandacht in onze cursus Twelve Waves. Het persoonlijk leiderschap programma van Eindbazen waarbij je “hands on” gaat bouwen aan het leven wat jij wenst!

Banner-twelve-waves

Doen, doen en doen!
Je kan zoveel coachingtrajecten nemen als je wilt, wekelijks Skype calls hebben om te sparren en urenlang overleggen met de beste experts. Michael hielp mij niet bij het schrijven van blogs op zondagavond, Elliott ging geen website voor me bouwen in vakantietijd en Lewis gaf me geen Podcast blauwdruk om snel van start te kunnen gaan. De basis van succes is door het gewoon te doen. Door er moeite in te steken, door te proberen en er vol voor te gaan! Deze bewustwording heeft een prijs. Die prijs heet verantwoordelijkheid. Want nu je dit besef hebt gekregen, heb je zojuist de verantwoordelijkheid gekregen om hier actie op te ondernemen. Wijzen naar het verleden en hopen op de toekomst hebben weinig effect. Je kan alleen je uiterste best doen op dit moment, nu, waarin je altijd de keus hebt om voor iets te kiezen! Dat is de enige garantie naar succes geluk.

Resultaat
De coaching van Michael was een ommekeer in het dieptepunt van mijn leven. De bewustwording dat je zelf verantwoordelijk bent voor je dromen, gedachten en acties gaf mij een groot gevoel van verantwoordelijkheid. Dit keer ging ik met structuur en heldere doelen aan de slag. Ik werkte keihard, dag en nacht en kreeg weer lol in het ondernemen. Het branderige gevoel dat alles wat je doet weer nut heeft en dat resultaat om de hoek ligt. Ik had mijn doelstellingen in oktober opgeschreven en ben vanaf dat moment keihard aan de slag gegaan. In januari dat jaar had ik de doelstelling om €10.000 euro te verdienen. Ik was het eigenlijk alweer een beetje vergeten en aan het einde van januari begonnen de offertes ineens te vallen. Toeval of niet? Ik denk het niet. Bekijk hieronder de WhatsApp uitwisselingen die ik met Michael Pilarzyck had, die screenshots zijn met toestemming van Michael geplaatst.

Screenshots-wiggert-meerman-eindbazen-michael-Pilarczyk

Hoe is de situatie nu?

Vandaag de dag run ik twee bedrijven, eentje daarvan is ondertussen verkocht. De Eindbazen podcast is de best beluisterde podcast in Nederland en we zijn meer dan 650.000 keer gedownload. Het allermooiste, ik spar wekelijks met de grootste Eindbazen in de wereld over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ga ik straks 6 weken op vakantie. Dit zijn dingen die ik 3 jaar geleden opgeschreven had als doel… Wil jij dezelfde resultaten, doelen stellen en een helder plan vormen? In onze cursus Twelve Waves nemen we je in 42 stappen mee om dit te bereiken. Doelen stellen, een ultieme gezondheid bewaken, goede prive / werk balans vinden, mindset en meer. We nemen je stap voor stap mee, hoe je dit kan bewerktstelligen. Dromen worden hierdoor projecten, daar komen taken uit voort en vervolgens hoef je nog maar één ding te doen…. en dat is doen! Start Twelve Waves vandaag nog!

Banner-twelve-waves